موبد زرتشتیان ایران: «خداجویی» گمشده فطری همه ادیان است
واژه «دائنای» اوستایی، «دایانای» لاتین و «دین و دیانت» عربی که همه از یک ریشه هستند، به معنای علم برگزیدن راه انسانی و بیانگر مفهومی مشترک از خداجویی بهعنوان گمشده فطری پیروان همه ادیان است.
به گزارش قرآن بلاگ به نقل از خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، از محل برگزاری همایش بینالمللی علمی ـ پژوهشی «صلح، زنان و ادیان الهی»، «خورشیدیان»، موبد زرتشتیان ایران و رییس انجمن موبدان تهران امروز اول اسفند با ارائه سخنانی ضمن بیان این مطلب گفت: باور یا عقیده است که خلق و خو و اخلاق را میسازد و اخلاق، قانون مینویسد و قانون، امنیت میآورد و عدالت برقرارمیکند، تنها باورهای انسانی است که تحقق تمامی این ویِژگیهای دینی را در پی خواهدداشت.
وی با اشاره به برابری زنان و مردان در «گاتاها» سرودههای زرتشت و «اوستا»، متون مقدس زرتشتیان افزود: زنان پارسا و قهرمان در کنار مردان پارسا و پهلوان ستایششدهاند و در قوانین شخصی زرتشتیان هر حقی که به مرد دادهشده به زن نیز اعطا شدهاست.
خورشیدیان گفت: در دین زرتشت همه انسانها از هر جنس و نژاد با هم حقوق یکسانی دارند و گاتاها و اوستا همواره از صلح و دوستی بین انسانها سخنگفته و پیروان را به همنیرو شدن با نیکان و خوبان جهان از هر دین، مذهب، جنس و نژادی که باشند، فرامیخواند.
موبد زرتشتیان ایران افزود: ما بر این باوریم که هر انسانی که اندیشه، گفتار و کردارش، نیک باشد در راه گسترش و درک راستی کوششکند، بیشک به بهشت برین خواهدرفت.
خورشیدیان اظهارکرد: متأسفانه در جهان امروز، خردگرایی افراطی بهشدت گسترشیافته و دینداری به مفهوم اصلی خود که آموزش دانش درون و بیدارکردن وجدان انسانی است، به آرامی در میان همه جامعه حتی تحصیلکردهها در حال فراموششدن است و اندیشههای نژاد پرستانه، قومی و فرقهای افراطی، جای اندیشههای انسانساز و تعالیبخش در جهان را بسیار تنگ کردهاست و دین مفهوم واقعی خود را از دستداده و به جای ساختن انسانهای والا، انسانهای به شدت فرقهگرا و خالی از دین میسازد که مانند ربات به جای خودشناسی و خداشناسی پا بر روی همه اصول انسانیت میگذارند.
این اندیشمند زرتشتی گفت: تمام پیروان ادیان توحیدی به یکتایی خدا، نبوت و معاد اعتقاددارند؛ بنابراین باید برای رسیدن به توان مادی و معنوی به حقوق دیگر انسانها احترام گذاشته و برای تحقق صلح نهایی در جهان یکپارچه شویم.
وی در پایان با اشاره به اینکه زنان دارای روحیهای لطیف و احساس و وجدانی قویتر هستند، گفت: زنان، نقش مهمی در تربیت فرزندان دارند، بانوان با درک نقش والای خویش با تکیه بر آموزشهای دینی، وجدانی، خدایی و درک اهمیت صلح و دوستی در جهان میتوانند بالاترین و مهمترین نقش را در تحقق این مهم داشتهباشند.
نظرات شما: نظر